fredag 6 februari 2015

Fotoutmaning: mörk




Mörkrostade kaffebönor och choklad med hög kakaohalt blir tillsammans en fantastisk smakupplevelse! Till eftermiddagens fikastund bjöds det en finfin kombination av dessa mörka godingar; dumlekakor och en rykande kopp kaffe. Kakorna är något av en sockerchock, även om den mörka chokladen sägs ha många gynnsamma egenskaper men vad sjutton, det är ju bara fredag en dag i veckan ;-)

Dumlekakor
175 g smör
3,5 dl mjöl
1 dl socker
2 msk ljus sirap
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

20 st dumlekolor
20 st noblesse av mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienser, forma små bollar och lägg i aluminiumformar.
Tryck i en dumlekola i varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Lägg på en noblesse på varje kaka, direkt när de tagits ut ur ugnen.

Hos Malin finns fler tolkningar på temat mörk.

Njut din fredag!

1 kommentar:

  1. Superfint! Vilka bilder du bjuder på, ser väldigt gott ut. Älskar både kaffe och choklad ♡ . Kul att du är med!

    Kram kram Malin

    SvaraRadera