onsdag 12 november 2014

Sandwichbakelser


När lillasyster och storebror fyllde år, kom önskemål om glass och choklad. Klassiker som gör sig fint till såväl små som stora gäster. Efter en stunds funderande tillsammans med födelsedagsbarnen bestämde vi oss för att göra en egen variant av sandwichglassen.
Pappan i huset gör en väldigt god kladdkaka och receptet går suveränt att dubblera för en långpanna 30 x 20 cm. När kladdkakan svalnat, skars den i 5 x 5 cm-rutor som i sin tur delades i en under- och överdel. Mellan varje del lades en bit vaniljglass och sedan förvarades sandwichbakelserna i frysen till kalaset dagen efter. 
Tänk på att ta fram bakelserna en stund innan servering, spritsa lite grädde och piffa med ett hallon. Voila! Sandwichbakelser på vårt vis!

L´s kladdkaka
100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl mjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull, rör ner socker och ägg, blanda väl.
Tillsätt övriga ingredienser, häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter
(Tänk på att dubbla receptet om du vill baka i en långpanna)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar