onsdag 20 november 2013

Pepparkaksmuffins




Go´kväll i stugorna! Regnet smattrar mot fönsterrutorna och vi har nyss kurat ihop oss i soffan, för en kvällsfika i skenet av tända ljus och en värmande brasa i kakelugnen. Huset doftar ljuvligt julig av pepparkaksmuffins, som bakades tidigare idag. Dessa godingar har toppats med cream cheesefrosting och sockrade lingon och en trevlig smakupplevelse till adventsfikat eller glöggmyset.

Pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting och sockrade lingon
100 g smör
2,5 dl farinsocker
2 ägg
1,5 dl filmjölk eller naturell yoghurt
3 dl mjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat

200 g cream cheese
2 dl florsocker
25 g smör
frusna lingon
en nypa socker

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och farinsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, rör ner filmjölken/yoghurten.
Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bikarbonat i en skål. Häll ner i smeten och blanda försiktigt samman.
Fördela smeten i muffinsformar, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Blanda ingredienserna till frostingen och spritsa på de avsvalnade muffinsen. Toppa med sockrade lingon, som fått tina en aning.

Bon Appetit!

2 kommentarer:

  1. Men åh så gott! Vad fiffigt att göra muffins med pepparkakssmak! Det måste jag testa :) Kram

    SvaraRadera