måndag 26 augusti 2013

Zucchinikaka med kokos


Efter morgonpromenaden på nästan fem kilometer till och från dagis, fick det bli en förmiddagsfika i solen ute på trappan. Ett glas mjölk och nybakad zucchinikaka med kokos! 
Zucchini används ofta i matlagningen här hemma. Den är till exempel god ugnsgrillad eller grovriven i en sallad tillsammans med morot, ruccola och några stänk vinäger. Zucchinin är också en spännande ingrediens vid bakning. Det här receptet ger en saftig kaka med mustig smak, som påminner om morotskaka. Denna goding blir mitt bidrag till säsongens bästa - zucchini hos Gröna Skafferiet.

Zucchinikaka med kokos
2 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 tsk kardemumma
1 dl riven kokos
1 dl rapsolja
3 dl finriven zucchini

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform, bröa med kokos.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de torra ingredienserna och rör om. Häll i olja och den rivna zucchinin. Blanda om.
Häll smeten i formen, grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.

1 kommentar:

  1. detta har jag aldrig hört talas om, så spännande det lät. Vi använder zucchini mycket i maten men aldrig haft den i något bakverk. Spännande!

    SvaraRadera