tisdag 23 april 2013

Mjölkchokladkladdkaka


Mjölkchokladkladdkaka med hasselnötter. Jojo! Nybakad godbit serverad på farmors fina kaffeservis. Mina provsmakare gav båda tummen upp, ett toppbetyg med andra ord. Och så är de riktiga chokladälskare också, både far och son!

Mjölkchokladkladdkaka med hasselnötter
200 g smör
200 g mjölkchoklad
2 dl socker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 dl hasselnötter

150 g mjölkchoklad (jag blandade ljus & mörk blockchoklad)
1,5 dl rostade hasselnötter
1 näve minimarshmallows

Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en löstagbar form (ca 20 cm i diameter) och smörj sedan kanterna.
Smält smöret och blanda i mjölkchokladen.
Vispa ägg och socker, häll i chokladsmeten, rör om. Sikta ner vaniljsocker & mjöl, blanda med luftiga tag.
Grovhacka hasselnötterna, vänd ner i smeten, häll alltsammans i formen. Grädda mitt i ugnen ca 17-20 minuter. Låt kallna.

Smält chokladen, bred ut över den kalla kakan. Strö över rostade hasselnötter & minimarshmallows.

1 kommentar:

  1. gud så god den både låter och ser ut, denna måste jag bara göra någon dag!

    SvaraRadera