fredag 30 november 2012

Årets julbock


Tadaa, låt mig presentera: årets julbock! Igår eftermiddag fixades den gröna kostymen av granris,  ett angenämt pyssel en gråmulen torsdag. Så här såg julbocken ut 2011...hursomhelst. Imorse vaknade vi upp till ett aningen snöklätt Råby. Mysigt då advent och årets sista månad strax är här! På dagens agenda bus med storebror & lillasyster, målning och kanske en stunds bakning. Först, lägga in ett vedträ eller två i kakelugn och vedspis.

Njut din fredag!

tisdag 27 november 2012

Hyacinter




Tre vita hyacinter har fått ta plats på en hylla i köket. Tillsammans med mossa, vintergröna och några kastanjer får de bli först ut i adventspyntet. Näst på tur blir nog att binda kransar av enris och hänga på trägrindarna vid vår entré. Julen välkomnas såväl inne som ute!

Njut din dag!

måndag 26 november 2012

1 månad

Finaste lillasyster, en månad gammal.

söndag 25 november 2012

lördag 24 november 2012

Julinspiration







Godmorgon helg! Utanför fönstret är det fortfarande mörk, från högtalarna hörs juliga toner, riktigt mysigt trots att det är en aningen tidig morgon.
Ovan några bilder från en julpyntad trädgårdshandel i staden. Härligt att strosa omkring bland julstjärnor, hyacinter och amaryllisar och alla dekorationer och pynt. Inspiration i mängder!
Med en vecka kvar till första advent, blir planerna för dagen att fylla på ljusförrådet (igen...) och sedan ska det bakas lussekatter. Men första, mera mys med våra små ♥:an.

onsdag 21 november 2012

I lilla garderoben


Heja mindre-än-halva-reapriset-rea! Ett kvickt besök i staden häromdagen, resulterade i nytt till lilla garderoben. Klänningar i kommande storlek och en tunika som passar fint just nu, alltsammans från Åhléns.

måndag 19 november 2012

Kalasglimtar






Igår träffade vi härliga vänner och barn i föräldrargruppen för att gemensamt fira våra nyblivna treåringar. En toppentradition som vi håller hårt i!
Paket, fiskdamm och massor av god fika, lek och bus fick timmarna att flyga iväg och väl hemma igen var det bara att hoppa i pyjamasen och läsa godnattsaga. Behövdes inte många sidor innan vår kille sov sött!

fredag 16 november 2012

Första fågelboken






Fredag och ledig dag för Ivar. Förmiddagen har spenderats i trädgården, stor och liten har räfsat löv och kikat på fåglarna som ivrigt åt på de talgbollar och jordnötter, som vi hängt i vårt päronträd.
För en tid sedan hittade jag en jättefin bok på Stadsmissionen; Första fågelboken. Efter mellis satt vi en stund och läste om talgoxar, blåmesar och nötväckor, de tre sorter som idag var på besök hos oss.

Nu är det popcorn-time! Happy fredag gott folk!

torsdag 15 november 2012

Långpromenad


Nyligen hemkommen efter en jättehärlig långpromenad i ett underbart höstväder. Efter lämningen på dagis, bäddades lillasyster ner i vagnen och hundarna kopplades för att, äntligen, komma ut på en tur i friska luften. Å, såå skönt att kunna ut och röra på sig igen!
Kroppen känns härligt trött nu, blir nog en gemensam tupplur tillsammans med storebror i eftermiddag.

måndag 12 november 2012

Frysta tårtor


Alltså, vad fiffigt det är med bakverk som är färdiga att servera direkt från frysen! 
Under helgens kalas dukade vi fram två tårtor, supergoda och sååå enkla att göra; frusen espressotårta samt fryst citronmoussetårta med passionsfrukt. Mums!
Båda görs på en botten av 300 g mandelmassa, 1 ägg & 2 äggvitor (samt 1 msk kakao till espressotårtan), gräddas i nedre delen av ugnen, 175 grader i ca 20 minuter.

Espressofyllning:
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1,5 msk espressopulver
2 äggulor

Citronmoussefyllning:
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker 
1 citron (skal + juice)
garnera med 4 passionsfrukter



torsdag 8 november 2012

Två veckor


Underbaraste Wera två veckor idag. 
Att stanna upp och njuta av
det finaste livet har att ge, det är dagens bästa stund!

Idag har mannen börjat jobba igen och
det är dags för oss att finna vardagen och dess rutiner. 
Tur att fröknarna på förskolan hjälper
till att hålla ordning på dagar och datum och påminner
denna mamma om att storebror är ledig imorgon...


Bilden med fjärilar i förra inlägget är en välkommen-till-världen-hälsning
 från våra sommargrannar Siegrid & Hans. 
Ett helt bedårande kort, nästan som en liten tavla.



onsdag 7 november 2012

Paket & gratulationer



Igår hade brevbäraren med sig en finfin överraskning till oss, ett paket från Brands for Kids med en alldeles ljuvlig Elodie Details-filt. Filten är en vinst från By Vanilla för några veckor sedan. I väntan på lillasyster tog jag chansen att vara med och tävla och när vi kom hem från BB fick jag se att det var jag som vunnit :-) 



Senaste dagarna har flera välkommen-till-världen-hälsningar kommit till vår lilla tjej. Stort tack alla ni!

Om en stund ska vi bege oss in till staden för att uträtta några ärenden. Till helgen väntar festligheter i form av teaterbesök för storebror och så kalas med släkt och vänner för att fira födelsedag och hälsa lillasyster välkommen.

Njut din dag!

söndag 4 november 2012

Ordning & reda


Efter en härlig söndagspromenad längs med ån, har eftermiddagen spenderats inomhus. Passade på att försöka få lite ordning & reda bland våra papper & pärmar. Några timmars stök med papper över hela köksbordet, blev till slut riktigt bra. Som pricken över i, plockade jag fram mina bokstavsstämplar och gjorde nya etiketter till varje familjemedlem.   Stämplarna kommer från Clas Ohlson och är flitigt använda till diverse pyssel här hemma.

Nu är det gos med kvällspigg liten tjej. Mys! 

fredag 2 november 2012

Hurra, hurra, hurra!

Älskade underbaring, grattis på din tredje födelsedag!



torsdag 1 november 2012

Kakformar


Imorgon har vi födelsedag hos oss, storebror fyller 3 år och det är spännande såklart! 
Medan far och son bygger lego, ska jag och lillasyster förbereda små bakverk att mumsa på efter "ja må han leva", paketöppning och frukost imorgon. Hittade dessa söta kakformar på TGR och jag tänkte mig varsin minivariant av Leila´s morotskaka