söndag 1 juli 2012

Jordgubbsmuffins


Mums filibabba! Jordgubbsmuffins och kaffe på altanen. Underbart (lika underbart som den ledighet som väntar imorgon...). Just nu har vi långa rader med jordgubbar utanför husknuten och på morgonen plockas solvarma, röda bär in och serveras i en skål på köksbordet. Idag blev det dessutom nybakade muffins med jordgubbar i, till söndagsfikat på altanen. Bästa uppladdningen inför semestern...


Låt er väl smaka: jordgubbsmuffins
200 g jordgubbar (minst...!)
100 g smör
280 g mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
en nypa salt
2 ägg
1 dl socker (nästa gång tar jag 0,5 dl extra)
1 msk vaniljsocker
1,5 dl crème fraiche
1 dl gräddfil (jag tog samma mängd filmjölk istället)


100 g florsocker
2 msk cpressad citron
några droppar röd karamellfärg
kokos


Sätt ugnen på 175 grader. Skär jordgubbarna i små bitar. Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och en nypa salt. Tillsätt jordgubbsbitarna.
Vispa upp ägg i en annan skål, rör ner socker, vaniljsocker, det smälta smöret, crème fraiche och gräddfil.
Häll smeten i mjölblandningen, rör snabbt ihop till en jämn smet. Fyll muffinsformar till 3/4, grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. Ta ut muffinsen när de har blivit gyllenbruna. Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred över muffinsen. Strö över kokos och låt glasyren stelna en stund innan servering. Som sagt, mums filibabba!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar