torsdag 12 april 2012

Middagstips


Häromdagen stod pasta på menyn. Efter en titt i kylskåpet, tillagade mannen min en jättegod middag med många mmm... och aahh, vad gott! Ingredienserna var sådant som fanns hemma efter påskhelgen och med principen: man tager vad man haver, blev nog receptet ungefär så här:


Pastasås med fläskfilé & soltorkade tomater
Fläskfilé
Lök (en halv gul & en halv röd)
2-3 skivade vitlöksklyftor
Soltorkade tomater 
ca 2 dl grädde
ca 2 dl cremé fraiche (varav 0,5 dl med franska örter)
Zucchini
Salt & peppar


Valfri pasta


Bryn fläskfilé, finhackad lök & skivade vitlöksklyftor i olivolja. 
Tillsätt grädde, cremé fraiche & soltorkade tomater, låt koka försiktigt i några minuter.
Lägg i zucchini och smaka av pastasåsen med salt & peppar. Varsågod, middagen är serverad!

2 kommentarer:

  1. Låter jättegott. Det receptet sparar jag ner.

    SvaraRadera
  2. Lätt ju riktigt gott och smidigt att laga! Just man tager vad man haver kan ju bli riktigt smarriga måltider!

    SvaraRadera